Manifold i rustfrit stål til stort markvandingsanlæg

Östorps Bevattning i det sydvestlige Sverige, som i mere end 50 år har været leverandør af vandingsløsninger, fik en opgave med installation af et stort pumpeanlæg til markvanding.

Til opgaven var der brug for en manifold, så vandet hurtigt kan fordeles til de forskellige marker.

Östorps Bevattning kontaktede DSM for at få hjælp til opgaven. De var bl.a. lidt usikre på materialevalget, men på anbefaling fra DSM valgte man at løse opgaven i rustfrit stål. Dette skyldtes både pris og ikke mindst fleksibiliteten ved rustfrit stål, hvor det efter installation er noget nemmere at tilføje yderligere komponenter, end det ville være hvis manifolden var fremstillet i plast eller galvaniseret stål.

Hovedstrengen på manifolden er lavet i Ø323,9 x 3 mm, mens de 4 stikledninger er Ø168,3 x 3 mm. Der er tilføjet studser til montering af både trykmålere og drænventiler til frostsikring. Manifolden er dimensioneret til et driftstryk på 10 bar, og derfor er der inden levering udført penetrant-test på svejsningerne, således man var sikker på at finde evt. svejserevner, der ikke kan ses med det blotte øje.